Contact us! tel:0040-723563558, e-mail:contact@dogimage.eu

DRACULA GOLDEN TROPHY – “ IT’S A SHOW OF ATMOSPHERE”

Targru Mures 07-08.09.2013

Sezonul expozitional al toamnei a fost deschis, ca in fiecare an, cu una dintre cele mai mari si mai cunoscute expozitii internationale din Romania, Dracula Golden Trophy organizata de catre Asociatia Chinologica Targu Mures. Prima expozitie sub acest nume a fost organizata in anul 2006 si a aparut datorita dorintei de a combina un eveniment serios cum este o expozitie canina, cu putin amuzament si spectacol. Este deja cunoscut ca la Targu Mures pe langa expozitia in sine, organizatori ofera participantilor an de an un show unic si elegant, tema principala fiind “ Dracula”. Organizarea ringului central, decorurile si costumatiile, luminile si umbrele, toate acestea introduc spectatorii intr-o atmosfera specifica, medievala, plina de poveste, a carui personaj principal este insusi cunoscutul vampir Dracula (domnul arbitru Petru Muntean), care isi face aparitia intr-un mod spectaculos pentru a arbitra Best in Show-ul expozitiei.

Unul dintre detaliile care merita mentionat, si care contribuie la renumele aceste expozitii  sunt premiile, de care organizatorii se ocupa intr-un mod foarte amanuntit. Aici am vazut cele mai mari si mai frumoase rozete dintr-un show in Romania. Nu a fost precupetit nici un efort, organizatorii oferind rozete pentru toti castigatorii BOB-urilor, BOG-urilor si bineinteles cea mai mare si mai eleganta, rozeta BIS-ului care in interior are placat cu aur logo-ul expozitiei ( de aici si denumirea de Golden Trophy) si cu care, sunt convinsa ca fiecare participant isi doreste sa o aibe acasa.  Dracula Golden Trophy este cunoscut nu numai pentru faimoasele rozete ci si pentru trofeele pe care le acorda, care sunt cu totul speciale, si anume cunoscutele vase taranesti romanesti, faurite de olari priceputi, special pentru acest eveniment, fiind astfel si ele in ton cu atmosfera creata.

Dar nu doar pentru spectacolul in sine acesta expozitie si-a dus vesea peste hotare si a atras tot timpul un numar mare de expozanti si spectatori, ci si pentru organizarea impecabila, atentia la fiecare detaliu in parte, atmosfera de prietenie si amabilitate creata de organizatori, si nu in ultimul rand pentru programul competitional pe care aceasta expozitie il are an de an.

Doua expozitii de club, (Clubul National de Terierri, membru INTERRA si Clubul National al Crescatorilor de Teckel din Romania, membru WUT) , un CAC si 2 CACIB-uri, dintre care unul a fost Calificare Crufts ( fiecare rezultat de CACJ sau CACIB atrage implicit calificarea la prestigiosul eveniment din Anglia din 2014) si cel de-al doilea CACIB a fost Expozitie de Campionat, rezultatele obtinute aici contand pentru obtineara titlului de Campion Romania.

De mentionat este si faptul ca la aceasta expozitie s-a adoptat modelul scandinav de delimitare a ringurilor, si anume banda despartitoare pe jos, ceea ce vine in ajutorul particpantilor care au de prezentat mai multi caini la acelasi ring, putand astfel ca din orice punct al ringului sa intre in interiorul lui.

Expozitia s-a bucurat de o numeroasa participare atat din Romania cat si din strainatate, la fiecare de expozitie fiind un numar de aproximativ 500 de caini inscrisi. Dintre tarile de unde au venit participanti amintim: Ungaria, Italia, Germania, Austria, Rusia, Ucraina, Rep. Moldova, Polonia, Cehia, Serbia, Estonia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Croatia. De asemenea tabloul arbitrilor care au onorat aceasta expozitie este unul impresionant : Barbara Muller (Swiss), Espen Engh (Norway), Cristian Stefanescu (Romania), Kardos Vilmos (Hungary), Juan Naveda (Spain), Dinky S. Santos (Philippine), Czekes Lorand (Romania), Petru Muntean (Romania), Barabasi Julia (Romania), Noranart Rattanasakvibool (Thailand), Wieremiejczyk-Wierzchowska Malgorzata (Poland), Dr.Kelemen Atilla (Romania).

Sambata 07.09.2013 a fost o zi foarte aglomerata la Expo Targu Mures, dimineata  a inceput cu un CAC iar apoi dupa masa a fost CACIB Dracula Golden Trophy,  care a tinut pana tarziu in noapte. O zi lunga si plina de rezultate frumoase.

La CAC , Junior Best in Show : Dachshund Zwerg Wirehaired- The Dark Night rises del Wanhelsing , proprietar Wanhelsing si rezerva Bullmastiff – Safety of Flatland Roxana- Gyula Kozel.  Best in Show a fost Chihuahua Smooth Haired- Conin Yaakun- Caldararic Nathalie urmat de American Staffordshire Terrier – Krush Bruce Wayne- Kasku Laszlo.

Seara, intr-o atmosfera fulminanta s-a desfasurat  CACIB- Dracula Golden Tropy  care a urcat pe cele mai inalte podiumuri la Junior BIS : Berner Sennenhund Angyalosi Berni Asher Angyala -Adler Angela si rezerva  junor Best in show  a fost acordat unui Terranova – Charming Prince Of Gentle Black Giant o.Schoellig Marina& Bernard.

Welsh terierrul Nagant from Michel, proprietari Denk Csaba & Bob Krautsheid castiga titlul suprem de Best in Show la Dracula Golden Trophy iar rezerva Best in Show a fost: Treis Pinheiros Fibonnacci proprietar Carlos Pedroso & Marian Draganescu.

Duminica, in 08.09.2013 din nou pe cel mai inalt podium de Best in Show a urcat din nou Welsh-ul Nagant from Michel, de data aceasta urmat de Cavalier King Charles Bonitos Companeros Imperator proprietar  Szabo Ivett. Juniorul care a cucerit tilul de Best in show a fost Terranova – Charming Prince Of Gentle Black Giant -Schoellig Marina& Bernard iar rezerva a fost Copoiul Ardelenesc Kereszurszeki Vaduzo Andor detinut de Kovacs Ede.

In urma acestor  frumoase rezultate putem spune ca vedeta expozitiei a fost Welsh terierr-ul Nagant from Michel, din Ungaria, crescator Chaba Denk, un caine deja consacrat pe plan interantional, cu multiple titluri obtinute intre care amintim World Winner 2012, 2013, European Winner 2012, si care a adaugat astfel palmaresului sau deja impresionat si cele doua titluri de Best in Show, Dracula Golden Trophy Best in Show si Best in Show la Expozitia de Campionat.

Dog Show report by

Cristina Sabau