Contact us! tel:0040-723563558, e-mail:contact@dogimage.eu

CACIB TIMISOARA

27-28.04.2013

In ultimele zile ale lunii aprilie pe o vreme neasteptat de calduroasa si frumoasa pentru aceaste perioda, s-a desfasurat la Timisoara, Romania Expozitia Internationala 2XCACIB Timisoara.

In deja binecunoscuta locatie Aqua Magic, cu un spatiu generos si perfect pentru asemenea concursuri au fost abtirati in cele doua zile peste 1000 de caini veniti din toata Europa. La aceasta expozitie ne-am bucurat de participarea a caini si stapani/handleri din Austria, Brazilia, Cehia, Croatia, Finlanda, Germania, Israel, Italia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria.

Gazda si organizatorii impecabili ai aceste expozitii au fost Asoaciatia Chinologica a judetului Timis, ACH Timisoara, in frunte cu presedintele acestei asociatii dna. Daniela Radu. Boardul arbitrilor a fost si el unul de exceptie cu arbitri reputati din anglia: Andrew Brace, Austria: Robert Blumel, Rusia: Revaz Khomasuridze, Turcia : Umit Ozkanal, si binecunoscuti arbitri romani: Cristina Epuras, Roland Reckerth, Vasile Carol Papp, Roxana Opris. Arbitru invitat si totodata prezentatorul Best in Showului celor doua expozitii a fost vicepresenditele Asociatiei Chinologice Romane Dl. Petru Muntean.

In ringul central am putut vedea competitiile speciale, mai ales junior handlig, o competite dedicata celor mici, in care am putut admira in primul rand dragostea pe care copii o pot arata fata de cainii, indemanarea cu care acestia comunica inca de mici cu aceste animale si maiestria cu care au condus in ringul central cainii pe care ii aveau. Am avut parte de o competitie de perechi de grupuri de crestere cu exemplare minunate. Competitia de Best of group a fost una cu caini de exceptie care au castigat BOB in timpul abitrajelor si care au pasit in ringul central spre o noua confruntare cu un mare tel, castigarea titlului suprem de Best in Show.
O competite speciala a fost cea de Best Romanian Breeds unde am putut admira rasele noastre nationale, Ciobanesc Romanesc Mioritic, Ciobanesc Carpatin, Ciobanesc de Bucovina si Corb. Patru rase de o deosebita frumusete, care ne-au incantat si ne-au umplut sufletul de bucurie ca apartin acestei tari. Titlul de Cel mai frumos ciobanesc romanesc a fost acordat in prima zi Ciobanescului Mioric, venit tocmai din Austria a carui proprietar este o impatimita iubitoare si crescatoare a acestei rase: Fallent Barbara cu Wooly Bear Alike Fluffy Snowball. In a doua zi titlul la aceasta competite specifica titlul a fost acordat ciobanescului carpatin: Azaleea De Ayzan proprietar Sina M. Horatiu.

Si pasim in incursiunea noastra la CACIB Timisoara spre podiumul suprem cel de BEST IN SOHW, unde am putut admira rase superbe, rase deosebite si exemplare de o mare valoare : in prima zi am putut admira pe primul loc si castigator al Best in Show-ului CACIB Timisoara 27.04.2013 un caine mic dar puternic, un caine de vanatoare originar din Franta, Petit Basset griffon vendeen, Kan Trace All I Do is Win, proprietar : Radovanovic K. Natalija, handler : Ante Lucin. In a doua zi CACIB Timisoara 28.04.2013 tot un caine de vanatoare de data asta originar din germania, deosebitul wieimerarer, a urcat pe primul loc al podiumului, Bentley Dei Grandi Grigi a carui proprietar este Vaccari Attilio si condus spre acest titlu de handlerul Claudio Brassini.

Pot sa spun ca au fost doua zile de exceptie cu caini minunati cu rezultate frumoase si cu oameni minuati, iubitori ai acestor animale.

Expozitia CACIB Timisoara in revista

Best in Show Magazine.

CANDID PHOTOS