Contact us! tel:0040-723563558, e-mail:contact@dogimage.eu

CAC-CACIB ALBA IULIA

Dupa numai patru ani de la prima organizare a unei expozitii de catre ACH Alba Iulia si la prima expozitie internationala de tip CACIB, organizatorii au reusit sa impresioneze atat publicul cat si concurentii si arbitrii invitati.

Este o asociatie “tanara” dar care promite mult si care este pe o panta ascendenta in ceea ce priveste organizarea de expozitii canine. ACh Alba Iulia a mai organizat in primul si al doilea an cate 1 CAC simplu in fiecare an, apoi a avut dublu  CAC iar in acest al patrulea an a avut onoarea sa organizeze in doua zile de expozitiie un CAC, 2 expozitii de club ( Dac Moloss Club si Mioritic Club) si a culminat duminica, asa cum am mai mentionat cu primul CACIB organizat aici.

Intr-o locatie superba, expozitia s-a desfasurat in santurile de nord ale cetatii Alba Carolina, restaurata complet in urma cu 3 ani, care a oferit, un spatiu propice organizarii unei astfel expozitii. Am avut parte de 5 ringuri mari la umbra zidurilor inalte ale santurilor cetatii, pe un gazon impecabil, si de un ring central delimitat elegant cu snur rosu de catifea, acoperit cu covor si strajuit intr-o parte de zidurile inalte si in cealata parte de o tribuna pusa la dispozitia vizitatorilor. Un ring central pe care cu usurinta am putea sa il intitulam “covorul rosu”, si pe care au pasit divele canine in cele doua zile de expozitii la competitiile speciale care au culminat in fiecare zi cu Best in Show iar duminica cu Supreme Best in Show.

Nici un amanunt nu a fost lasat pe dinafara, numerotarea ringurilor a fost facuta pe steaguri inalte, albe, mari, care fluturau in vant si pe care nu puteai sa nu le observi de la departare, facilitand astfel accesul la ringuri, iar rasele erau afisate la fiecare ring pe un dashboard elegant. A fost pusa la dispozitia participantilor o zona de grooming, in apropierea ringului central, dotata cu corturi, si asigurata cu ventilatoare mari cu apa care au mai racorit atmosfera.

Nu putem sa nu mentionam implicarea si ajutorul oferit de Primaria Alba Iulia si sa specificam ca este prima primarie care se implica activ si srijina astfel de manifestari.

Putem sa notam de asemena statistici interesante, mai ales pentru primul CACIB organizat de catre Alba cu un total de aproximativ 700 de caini in cele doua zile de expozitii iar la CACIB au fost inscrisi un numar de aprox 400 de caini, cu participanti din tari ca: Rusia, Finlanda, Polonia, Bulgaria, Spania, Ungaria, Franta. Cei mai multi caini inscrisi au fost la copoiul ardelenesc cu un numar de 27 de inscrisi, urmata de Cane Corso Italiano cu un total de 24 de caini participanti.

Corpul de aribtri a fost format din : Cristian Stefanescu,presedintele Asociatiei Chinologice Romane, Anca Giura, Csaba Zolt Lokodi, Denis Kuzelj (Bulgaria), Dagmar Klein, Vasile Carol Papp. A mai fost invitat si vicepresedintele ACH, dar care nu a  mai putut participa si care a determinat astfel o mica schimbare a repartitiei raselor la ringuri. Arbitru de rezerva a fost invitat domnul Draganescu Marian. Dac Moloss Club a avut ca invitati arbitrii: Dagmar Klein si Denis Kuzelj, iar la Mioritic Club a arbitrat doamna Anca Giura, un mare iubitor al raselor romanesti si un specialist in domeniu.

La aceasta expozitie podiumul central a fost dominat de rasele de talie mica cu Best in Show la CAC un Bichon a Poil Frise,un junior BIS – Fox Terrier Wire, iar duminica Best Junior un caine din rasa Yorkshire Terrier, si Best in Show a fost Buldogul Francez. La batalia pentru supreme BIS am admirat Yokshire Terrier, Bichon a Poil Frise si Buldog Francez, a lipsit junior Bis-ul de la CAC, titlul suprem fiind castigat de Bichon a Poil Frise.

Competita noastra de suflet, si anume Cel mai frumos ciobanesc romanesc a fost arbitrata in prima zi de catre Csaba Zolt Lokodi care a desemnat cel mai frumos ciobanesc romanesc Ciobanescul Romanesc Carpatin, Ana de Cogaion, proprietar Sima Horatiu,  urmat de: Ciobanesc Romanesc Corb, Turcu de Predeal, proprietar Flesieru Sebastian,  si de Mioriticul  Luna de Gotca, proprietar Gotca Constantin.

La CACIB, la aceasta competitie speciala au participat 3 din cele 4 rase romanesti, Ciobanescul Mioritic, Carpatinul si Corbul, marele absent fiind bucovinianul. Doamna Anca Giura a clasat pe primul loc al podiumului Ciobanescul Mioritic venit tocmai din Austria a carui proprietareste o impatimita iubitoare si crescatoare a acestei rase: Fallent Barbara cu Wooly Bear Alike Fluffy Snowball. Pe locul doi a urcat : Ciobanesc Romanesc Corb , Turcu de Predeal, proprietar Flesieru Sebastian, iar pe trei: Ardeal de Cogaion, Ciobanesc Romanesc Carpatin detinut de Radu Petrean.

Best in Show-ul de la CAC a fost arbitrat de catre domnul Denis Kuzelj care a desemnat castigator al cometitiei Bichonul a Poil Frise: Rahti Jitterboppi, proprietar Jaana Kauppinen venit din Finlanda si rezerva BIS a fost: Whippet  Perezselyem-Projekt Love Foolosophy. Best Junior in Show a fost Fox Terrier Wire, Yago Filomenia de Yli, proprietar Radu Iliescu iar rezerva a fost Jolie de Nobil Rose, Cane Corso Italiano, proprietar Roman Alexandru.

La CACIB pe prima treapta a podiumului a urcat bouledougue francais :  Maximo De La  Virreyna, proprietar Rodrigues Ulises & David, rezerva Best in Show English Cocker Spaniel: Los Ombues Thunder, proprietar Ramona Sandu  si Malamutul de Alaska Aragorn of Transilvania’s Wolves, proprietar Monica Costinescu.

Juniorii competitiei la CACIB  au fost:  pe primul loc Yorkshire Terrier, Simba’s Pink Camparis De Dany’s, proprietar Epuras Cristina & Ilinca, Rezerva Junior Best in Show, Dream Light Fiesta de la Noce, Staffordshire Bull Terrier, proprietar Marinescu Ona & Czintos Levente iar pe locul trei s-a clasat Ciobanescul Romanesc Mioritic, Ocean That’s My Boy From Apuseni, proprietar Marius Pop.

Expozitia a culminat cu Supreme Best in Show unde domnul Cristian Stefanescu a acordat titlul de Supreme Best in Show, Bichonului a Poil Frise Ch Rahti Jitterboppi “Ĺke”, proprietar Jaana Kauppinen.

                                                                                                                                           Dog show report by:

                                                                                                                                                Cristina Sabau